[yith_faq style=”accordion” show_icon=”right”]
هارپ چیست ؟ و علائم هارپ را چگونه می توان مشاهده نمود آیا پروژه هارپ در ایران آزمایش شده و دگرگونی های رخدادهای طبیعی در ایران با این پروژه در ارتباط است. علایم هارپ چیست ؟ و چگونه متوجه آن شویم. صدای هارپ چیست و چه کسانی آن را تجربه کرده اند . این سوال ها نمونه هایی از سوالات مطرح شده در مورد این پروژه است که حداقل جواب قانع کننده ایی برای آنها بصورت رسمی منتشر نشده است.

برنامه پژوهشی یونوسفر فعال با فرکانس بالا معروف به هارپ (به انگلیسی: HAARP)، یک پروژه پژوهشی است که در سال ۱۹۹۳ برای بررسی و پژوهش دربارهٔ لایهٔ یونوسفر با استفاده از امواج رادیویی ELF/ULF/VLF تأسیس شدهاست. این تأسیسات مشترکاً توسط نیروی هوایی آمریکا، نیروی دریایی آمریکا، دانشگاه آلاسکا در فیربنکس، و نزدیک به ۱۵ دانشگاه آمریکایی دیگر اداره و استفاده میشود. شرکت سازنده این تأسیسات، شرکت BAE Advanced Technologies است.

این سیستم در حال حاضر از یک مجموعه آنتنهای مخصوص شامل ۱۸۰ برج آنتن آلومینیومی به ارتفاع ۵۰/۲۳ متر تشکیل شده که بر روی زمین پهناوری به مساحت ۲۳٬۰۰۰ متر مربع در آلاسکا نصب شدهاست. این آنتنها امواج مافوق کوتاه ELF/ULF/VLF را با ۳٫۶ مگاواتERP تولید کرده و به یونوسفر میفرستند.

هارپ پروژهای علمی است و از طریق آن دانشمندان با ایجاد تغییراتی در یونوسفر که دورترین و ناشناختهترین بخش جو زمین است امکان مطالعه در مورد آن را پیدا کرده و آن را به صورت یک آزمایشگاه طبیعی درمیآورند. هارپ این کار را با امواج رادیویی فرکانس بالا که توسط رادارهای خود منتشر میکند انجام میدهد. بخشی از این امواج در ارتفاع ۱۰۰ تا ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین جذب شده و باعث افزایش شتاب الکترونها در آن منطقه و در نتیجه گرم شدن یونوسفر میشوند. هارپ در دوران جنگ سرد با این هدف راهاندازی شد که روشهایی را برای ارتباط با زیردریاییهای مجهز به سلاح اتمی کشف کند. این زیردریاییها در آن زمان اهمیت استراتژیکی فراوانی داشتند چرا که اصل «تضمین نابودی متقابل» در جنگ اتمی را محقق میساختند. اما این پروژه حتی از قبل از ساخت خود با شایعات فراوانی در مورد هدف و کاربردهای آن گره خوردهاست. تئوریهای توطئه گوناگونی در مورد آن مطرح شده و از انتشار پرتوهای مرگ تا کنترل ذهن به آن نسبت داده شدهاست. تکمیل هارپ حدود دو دهه طول کشیده و ۲۵۰ میلیون دلار هزینههای ساخت و عملیاتی آن بودهاست.

اکنون گمانه زنیهایی درباره دخالت پروژه هارپ در بروز حادثه هایی، چون زمین لرزه هائیتی، سونامی اندونزی و توفان کاتریبا مطرح است و اینکه آیا از این پروژه در بروز این بلایای طبیعی استفاده شده است.با وجود اینکه بلایای طبیعی، چون زلزله، سیل و توفان همیشه در دنیا رخ داده است، اما با پژوهش و تحقیق درباره بروز آنها میتوان نشانهها و مواردی مشکوک و غیر عادی را مشاهده کرد.

م.خاشعی